Mesto Šamorín - Somorja Város
Menu

Z kroniky Mestskej polície

2018. feb. 23

7. februára 2018, o 20:57 hod. bola hliadka stálou službou vyslaná na Jazdeckú ulicu k bývalej strelnici, kde na ceste mal ležať neznámy muž. Previerkou na mieste bola zistená totožnosť osoby, ktorá bola zjavne pod vplyvom alkoholu. Mužovi hliadka pomohla postaviť sa na nohy a odprevadila ho domov. V ten istý deň, o 23:05 hod. bola hliadka stálou službou vyslaná na Veternú ulicu, kde neznámy muž ležal na lavičke. Previerkou na mieste bola zistená totožnosť osoby bez domova, ktorá bola zjavne pod vplyvom alkoholu. Muž bol hliadkou vyzvaný, aby z miesta odišiel, čo uposlúchol.
V piatok, 9. februára 2018 o 17:00 hod. bola hliadka stálou službou vyslaná na Gazdovský rad k Domu služieb, kde pri kaderníctve dvaja mladí chlapci užívali nezistené látky. Po príchode na miesto bola zistená totožnosť oboch mladých mužov, pričom jeden z nich bol ešte vo veku mladistvého a pred príchodom hliadky z miesta utiekol. Z tohto dôvodu bol na miesto privolaný otec chlapca, ktorý bol oboznámený s  konaním svojho syna.
V nasledujúci deň, 10. februára 2018, o 21:18 hod. hliadku MsP Šamorín vyslala SS MsP Šamorín preveriť oznámenie na Gazdovský rad k budove Domu služieb, v ktorej sa nachádza kaviareň, kde sklenenú výkladnú skriňu na uvedenej kaviarni chcel rozbiť neznámy mladý muž zjavne pod vplyvom návykovej látky, pričom v ruke držal vylomenú dopravnú značku aj so stojanom, ktorou búchal do sklenenej výkladnej skrine. Keď spozoroval príchod hliadky MsP Šamorín na miesto, dopravnú značku zhodil na zem a z miesta sa snažil utiecť do priestorov trhoviska. Následne hliadka MsP Šamorín zadržala neznámeho muža na úteku, bol vyzvaný k preukázaniu totožnosti, avšak nemal pri sebe žiadny doklad totožnosti. Na miesto bola privolaná aj hliadka OO PZ Šamorín, ktorá preverila totožnosť podozrivého. Menovaný javil príznaky požitia alkoholu, k spáchaniu skutku sa priznal. Prípad ďalej šetrí OO PZ Šamorín, vylomenú dopravnú značku zaistila hliadka MsP Šamorín.
15. februára 2018, o 02:30 hod. hliadku MsP Šamorín vyslala SS MsP Šamorín preveriť oznámenie na čerpaciu stanicu ÖMV na ulici Bratislavská, kde sa v priestoroch čerpacej stanice nachádzal neznámy muž v silno podnapitom stave, ktorý bol pomočený, obťažoval ostatných zákazníkov, ako aj personál čerpacej stanice. Po príchode na miesto bolo zistené, že oznámenie je pravdivé, hliadka zistila totožnosť osoby a následne ho vyzvala, aby miesto opustil. Výzvu uposlúchol.

Zdroj: Mestská polícia Šamorín

Skip to content